Προϊόντα Κατηγορίας: Ακράτεια

Κακώσεις σπονδυλικής στήλης

Οι κακώσεις στη σπονδυλική στήλη προκαλούν βλάβες στα νεύρα του νωτιαίου μυελού. Η αιτία αυτής της βλάβης μπορεί να είναι τραυματική ή όχι. Οι τραυματικές βλάβες στο νωτιαίο μυελό οφείλονται συχνά σε τροχαία ατυχήματα, εργατικά ατυχήματα, ή σε αθλήματα (ιππασία, καταδύσεις, σκι κ.ά.). Οι μη τραυματικές βλάβες οφείλονται σε τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης χωρίς πρόθεση, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή από ασθένειες όπως π.χ νεοπλασίες καλοήθεις ή κακοήθεις και μυελώματα.

Όσο πιο σοβαρό είναι το μέγεθος της κακώσεως της σπονδυλικής στήλης, τόσο πιο μεγάλες είναι οι επιπτώσεις του σε επίπεδο κινητικότητας και αισθητικότητας. Ανάλογα με το βαθμό που τα άτομα με κακώσεις στην σπονδυλική στήλη μπορούν να κινηθούν ή αισθάνονται ερεθίσματα χωρίζονται σε δύο βασικές ομάδες:

  1. Παραπληγικοί. Οι παραπληγικοί χάνουν την κινητικότητά τους και τις αισθήσεις του στο κάτω μέρος του σώματός τους (από τη μέση και κάτω).
  2. Τετραπληγικοί. Οι τετραπληγικοί χάνουν την κινητικότητά τους και στις αισθήσεις του στα χέρια και στα πόδια (και στα περισσότερα μέρη του σώματος από το λαιμό και κάτω).

Ωστόσο υπάρχουν διακυμάνσεις σχετικά με το βαθμό της δυνατότητας για κινητικότητα και αίσθηση ανάλογα με το μέγεθος της κακώσεως, αν δηλαδή το νεύρο έχει υποστεί πλήρη ή μερική βλάβη. Συχνά παρουσιάζουν προβλήματα διαχείρισης της κύστης (ακράτεια ούρων) όπως επίσης και προβλήματα με το δέρμα τους λόγω ακινησίας και πίεσης ορισμένων σημείων. Ανάλογα με το ύψος της σπονδυλικής στήλης στο οποίο υπάρχει βλάβη είναι δυνατόν να έχουμε τις ακόλουθες διαταραχές ούρησης:

  • Ακράτεια υπερπλήρωσης
  • Αντανακλαστική ακράτεια
Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Μυελομηνιγγοκήλη Οδηγός επιλογής προϊόντων »

Δείτε τώρα

Το καλάθι μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αλπακο ΑΕ Κεντρικά γραφεία

17ο  χλμ Εθν. Οδού Αθ. Λαμίας
Τηλ.: 210 6201400
Φαξ: 210 6201333
E-mail: info@alpako.gr

Β. Ελλάδα- Θεσσαλονίκη

Πελοπόννησος- Πάτρα

Κρήτη- Ηράκλειο

Υπόλοιπη Ελλάδα