Προϊόντα Κατηγορίας: Έλκη

Επούλωση ελκών

Τα προϊόντα φροντίδας ελκών δέρματος της Αλπακο ΑΕ συμβάλλουν στην ταχεία επούλωση των ελκών δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να περιορίζονται οι παράγοντες αναστολής της επούλωσης.

Σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας στον τομέα της φροντίδας ελκών δέρματος αναπτύσσουμε νέα επιθέματα τα οποία συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό, πρωτόκολλα θεραπειών και κλινικά αποτελέσματα. Όλα τα προϊόντα φροντίδας ελκών δέρματος βασίζονται στη μέθοδο της υγρής θεραπείας ελκών. Η ΓενικηΧημικων διαθέτει μια ευρεία σειρά επιθεμάτων ικανά να ενισχύσουν τη διαδικασία επούλωσης του έλκους σε οποιαδήποτε φάση της επούλωσης του. Ακόμα πολύ πρόσφατα με την σειρά της Νανοτεχνολογίας αντιμετωπίζονται επιτυχώς και τα χρόνια έλκη.

*Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες που ακολουθούν δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ιατρική εκτίμηση.

Ελκος
Το δέρμα καλύπτει όλο το σώμα χωρίς να αφήνει κενά. Η συνέχεια αυτή είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του δέρματος σαν οργάνου και για τη διατήρηση συνεχούς φραγμού έναντι εξωτερικών παραγόντων. Για παράδειγμα το δέρμα προστατεύει από την είσοδο μικροβίων στον οργανισμό από επίδραση φυσικών παραγόντων όπως ηλιακή ακτινοβολία, ψύχος ή χημικών παραγόντων. Κάθε λύση της συνεχείας του δέρματος ονομάζετε έλκος. Έλκος είναι για παράδειγμα μια μικρή αμυχή, ένα εκτεταμένο έγκαυμα, μία κατάκλιση, ένα άτονο έλκος, μία χειρουργική τομή. Ανάλογα με την αιτία δημιουργίας ενός έλκους, μπορούμε να τα διακρίνουμε σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Έλκη κατάκλισης
  • Έλκη ποδιών (φλεβικα, αρτηριακά διαβητικό πόδι)
  • Έγκαυμα

Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ελκών η δημιουργία των οποίων έχει ποικίλες αιτιολογίες, απλά συναντώνται πιο συχνά έλκη αυτών των τριών κατηγοριών.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά να μπορούμε να διερευνήσουμε την αιτία που προκάλεσε το έλκος για να μπορούμε να το κατατάξουμε σε μια από αυτές τις κατηγορίες. Η συμβολή του ιατρού στη φάση αυτή είναι καθοριστική και είναι αυτός που θα συμβουλέψει για την κατάλληλη θεραπεία και θα υποδείξει ποια είναι τα επιθέματα εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Οδηγός επιθεμάτων Έλκος κατάκλισης »

Δείτε τώρα

Το καλάθι μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αλπακο ΑΕ Κεντρικά γραφεία

17ο  χλμ Εθν. Οδού Αθ. Λαμίας
Τηλ.: 210 6201400
Φαξ: 210 6201333
E-mail: info@alpako.gr

Β. Ελλάδα- Θεσσαλονίκη

Πελοπόννησος- Πάτρα

Κρήτη- Ηράκλειο

Υπόλοιπη Ελλάδα