Σωστή περιποίηση του δέρματος

Δέρμα
Είναι σημαντικό το δέρμα να είναι υγιές διατηρώντας τη σωστή ποσότητα υγρασίας, την ελαστικότητά του και το pH του. Η φροντίδα του δέρματος θα πρέπει να γίνει σε όλους τρόπος ζωής και να γίνεται με σωστά προϊόντα.

Η σωστή φροντίδας του δέρματος είναι ΚαθΣωστή περιποίηση του δέρματοςαρισμός- Ενυδάτωση- Προστασία.

Καθαρισμός
Η φροντίδα του δέρματος ξεκινάει από έναν τακτικό καθαρισμό. Με τον καθαρισμό απομακρύνουμε από το δέρμα ρύπους και ιδρώτα κι έτσι μπορούμε στη συνέχεια να εφαρμόσουμε άλλα προϊόντα για ενυδάτωση ή προστασία. Οι επιλογές στη χρήση καθαριστικού ως προς τη μορφή του είναι δύο: σαπούνι σε μπάρα ή υγρό καθαριστικό.

Τα σαπούνια περιέχουν κυρίως επιφανειοδραστικές ουσίες οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση ρύπων και σμήγματος από το δέρμα με τη βοήθεια του νερού. Η διαδικασία αυτή καθαρισμού μπορεί να απομακρύνει λιπίδια και νερό από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Τα σαπούνια είναι συνήθως αλκαλικά (pH 9- 10) με αποτέλεσμα να ξεβγάζονται με περισσότερη δυσκολία απ’ ότι τα υγρά καθαριστικά και να αφήνουν στο δέρμα μια αίσθηση ξηρότητας επηρεάζοντας το pH της επιδερμίδας.

Τα υγρά καθαριστικά περιέχουν εκτός από επιφανειοδραστικές και υγραντικές ουσίες διατήρησης της υγρασίας του δέρματος. Το δέρμα με τη βοήθεια των ουσιών αυτών αρχίζει τη φυσιολογική διαδικασία ενυδάτωσής του. Έτσι λοιπόν τα υγρά καθαριστικά καθαρίζουν και ταυτόχρονα παρέχουν ενυδάτωση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστούν τις ενυδατικές κρέμες.

Ενυδάτωση
Ενυδατώνουμε το δέρμα για να αντικαταστήσουμε τα λιπίδια και το νερό που αποβάλει λόγω ηλικίας, ασθενειών ή κλιματολογικών συνθηκών. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ενυδατική κρέμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα όταν το δέρμα παρουσιάζει ξηρότητα έτσι ώστε να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να είναι υγιές.

Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες έχουν βάση το νερό το οποίο δίνει πλαστικότητα στα κύτταρα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται λείο και μαλακό καθώς και άλλα συστατικά (π.χ ουρία, άλφα υδροξύ οξύ) τα οποία αυξάνουν την υγρασία της επιδερμίδας.

Προστασία- πρόληψη
Οι προστατευτικές κρέμες χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που το δέρμα έρχεται σε επαφή με καυστικά υγρά για να μην ερεθιστεί. Αυτές οι κρέμες όταν εφαρμόζουν πάνω στο δέρμα αφήνουν συχνά ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα.

Περιέχουν μαλακτικές (π.χ γλυκερίνη, βαζελίνη κ.ά.) και προστατευτικές ουσίες (οξείδιο του ψευδαργύρου, aloe vera κ.ά.) που προσδίδουν στο δέρμα απαλότητα και παρέχουν προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον υποστηρίζοντας τη φυσιολογική υγρασία της επιδερμίδας.

Η σειρά προϊόντων φροντίδας δέρματος της ΓενικήςΧημικών περιλαμβάνει το SILESSE (γενική χρήση) και την κρέμα Dansac Skin Cream (ειδικά για περιστομικό δέρμα) και το Sanyrene (πρόληψη κατακλίσεων)η οποία καλύπτει κάθε ανάγκη του δέρματος για προστασία.

Φροντίδα εξιδρωματικού δέρματος
Σε περιπτώσεις που το δέρμα παρουσιάζει δερματίτιδα και είναι εξιδρωματικό τότε απαιτείται η χρήση του Gelfix Spray που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, εφαρμόζει σε υγρό δέρμα και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να θεραπευτεί η περιοχή.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Προβληματικό δέρμα

Δείτε τώρα

Το καλάθι μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αλπακο ΑΕ Κεντρικά γραφεία

17ο  χλμ Εθν. Οδού Αθ. Λαμίας
Τηλ.: 210 6201400
Φαξ: 210 6201333
E-mail: info@alpako.gr

Β. Ελλάδα- Θεσσαλονίκη

Πελοπόννησος- Πάτρα

Κρήτη- Ηράκλειο

Υπόλοιπη Ελλάδα