Προϊόντα Κατηγορίας: Στομίες

Τι είναι η κολοστομία

Ορισμένες ασθένειες του παχέως εντέρου οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας μιας τεχνητής εξόδου (στομία) των περιττωμάτων. Τι είναι η κολοστομία

Η κολοστομία επομένως είναι ένα τεχνητό χειρουργικό άνοιγμα του παχέως εντέρου (κόλον) το οποίο στερεώνεται στα κοιλιακά τοιχώματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση της κανονικής λειτουργίας εκκένωσης του παχέως εντέρου.

Η κολοστομία μπορεί να δημιουργηθεί σε οποιαδήποτε σημείο του παχέως εντέρου και η ακριβής θέση εξαρτάται από τον σκοπό πραγματοποίησης της επέμβασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κολοστομία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς Η κολοστομία δεν έχει σφιγκτήρα μυ, και επομένως ο ασθενής δεν μπορεί να ελέγξει τις κενώσεις.

Η υφή των κενώσεων ή συχνότητα και η ποσότητα διαφέρει ανάλογα με τον ασθενή και το μέρος του παχέως εντέρου στο οποίο έχει δημιουργηθεί η στομία. Η στομία είναι κόκκινη και υγρή. Επιπλέον δεν έχει νευρικές απολήξεις και επομένως αίσθηση Ένας κλειστός σάκος, που ονομάζεται σάκος κολοστομίας χρησιμοποιείται για τη συλλογή και στη συνέχεια την απόρριψη των κενώσεων.

Δείτε τώρα

Το καλάθι μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αλπακο ΑΕ Κεντρικά γραφεία

17ο  χλμ Εθν. Οδού Αθ. Λαμίας
Τηλ.: 210 6201400
Φαξ: 210 6201333
E-mail: info@alpako.gr

Β. Ελλάδα- Θεσσαλονίκη

Πελοπόννησος- Πάτρα

Κρήτη- Ηράκλειο

Υπόλοιπη Ελλάδα