Προϊόντα Κατηγορίας: Έλκη

Cellosorb Επίθεμα Αφρώδες, Πολυμερές με Υδροτριχοειδική απορρόφηση

Αφρώδες, πολυμερές επίθεμα

Cellosorb Επίθεμα Αφρώδες, Πολυμερές με Υδροτριχοειδική απορρόφηση

To Cellosorb είναι ένα αφρώδες, πολυμερές επίθεμα πολλαπλών στρωμάτων της Urgo Laboratoires το οποίο αποτελείται από: μια εξωτερική, ημιδιαπερατή μεμβράνη πολυμερούς - από υπεραπορροφητική, αφρώδη πολυουρεθάνη (κεντρικό τμήμα) - και από ένα πλέγμα Λιπιδοκολλοειδούς Τεχνολογίας (TLC) (επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το έλκος). Κατά την επαφή του Cellosorb με τις εκκρίσεις του τραύματος σχηματίζεται τζελ.

Χάρη στη δομή του Cellosorb επιτυγχάνεται υψηλή, ταχεία, υδροτριχοειδική απορρόφηση (Hydrocapillary absorption).

Η απορρόφηση του εξιδρώματος γίνεται σε κάθετη διεύθυνση, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η περαιτέρω διαβροχή του επιθέματος. Η τρισδιάστατη απορρόφηση του Cellosorb (3-Dimension) έχει ως αποτέλεσμα να αποτρέπεται η διάβρωση του υγιούς δέρματος που περιβάλλει το έλκος. Διαθέτει υψηλή δυνατότητα συγκράτησης των υγρών υπό συνθήκες πίεσης και γι' αυτό ενδείκνυται για συνδυαστική χρήση σε φλεβικά έλκη κάτω άκρων που υποβάλλονται σε θεραπεία συμπιεστικής περίδεσης με ελαστικούς επιδέσμους.

Διατίθεται σε δύο τύπους:

Cellosorb ADH (adhesive) - Αυτοκόλλητο περιμετρικώς. Το περιμετρικό αυτοκόλλητο είναι από φυσικό υλικό και υποαλλεργικό για το δέρμα. Δεν τραυματίζει κατά την αφαίρεση.

Cellosorb NA (non-adhesive) - Μη αυτοκόλλητο. Ενδείκνυται για περιπτώσεις ελκών που το περιβάλλον δέρμα είναι κακής κατάστασης ή ιδιαίτερης ευαισθησίας.

Συχνότητα αλλαγής κάθε 2-4 μέρες, αναλόγως του τραύματος.

Περιγραφή Διάσταση Κωδικός Συσκ/σία
Cellosorb
Επίθεμα Αφρώδες,
Πολυμερές
13 x 13 εκ.
αυτοκ.
443.31 16
15 x 20 εκ.
αυτοκ.

Δείτε τώρα

Το καλάθι μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αλπακο ΑΕ Κεντρικά γραφεία

17ο  χλμ Εθν. Οδού Αθ. Λαμίας
Τηλ.: 210 6201400
Φαξ: 210 6201333
E-mail: info@alpako.gr

Β. Ελλάδα- Θεσσαλονίκη

Πελοπόννησος- Πάτρα

Κρήτη- Ηράκλειο

Υπόλοιπη Ελλάδα